Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita

que fer

Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita

Amb l’estiu a tocar, l’esperit mediterrani envaeix tots els racons de la ciutat i l’ànima dels calellencs. Els carrers i les places s’omplen de música, balls, gegants i correfocs per celebrar una de les festes més populars i participatives de la nostra vila... La Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita!

El dia més important és el 16 de juny, dia de Santa Julita, però és la nit anterior quan cada barri i veïnat dóna el tret de sortida a la festa amb els populars sopars a la fresca. Una celebració de la convivència i el folklore que guarneix els carrers amb llums i colors i l’ambient de bones converses entre veïns, convidats i visitants. Vora el mar al passeig Manuel Puigvert o sota els balcons del carrer Bruguera, qualsevol indret és perfecte per gaudir d’un bon àpat a l’aire lliure, amb llargues taules parades amb truites, pa amb tomàquet, formatges i embotits.

Tothom hi és benvingut i, com a bons amfitrions, portem les millors postres casolanes fetes només per a les ocasions especials. A l’hora del cafè sonen els primers acords de la música que ens farà ballar fins a la matinada.

Durant tota la setmana, la ciutat es plena de concerts, espectacles i cercaviles. Petits i grans sortim per honorar amb orgull els patrons de la vila i per gaudir al carrer de les nostres tradicions.

Els gegants de la ciutat desfilen elegants i dansen al compàs de la música que els acompanya, amb el so de les gralles i els tambors. I quan arriba el vespre, la màgia del foc ens enlluerna amb uns personatges fantàstics que només surten per les festes majors. Els trobareu a la cercavila de bestiari popular, traient foc per tot arreu! Amb ells podreu gaudir de l’emoció de la llum i el ball i de ben segur... la diversió està garantida!

PROGRAMACIÓ ESPECIAL 2020

  • Festival Impuls: 21 concerts i espectacles per a totes les edats al passeig de Manuel Puigvert, pl. l’Església, pl. Catalunya i al pati del Museu-Arxiu.
  • Ofici de la Secretària
  • Ofici Solemne de Festa Major
  • Concert dels Grallers de la Colla dels Geganters de Calella

    +info: www.calella.cat

INFORMACIÓ D'INTERÈS

  • Dates: 16 juny de 2021
  • Lloc: Diferents espais
  • Horari: Consultar programació
  • Preus: Gratuït

Altres activitats

també et poden interessar

Utilitzem galetes pròpies per millorar els nostres serveis.
Tancar Galetes