L’Ajuntament recorda a la comunitat musulmana que els actes del Ramadà hauran de quedar limitats a l’estricte nucli familiar, d’acord amb les mesures decretades per lluitar contra l’epidèmia de la COVID-19.
L'alcaldessa, Montserrat Candini, ha reunit per videoconferència a representants del sector turístic per analitzar les possibles conseqüències de l'actual crisi sanitària sobre l'economia de la ciutat. El turisme és un dels sectors estratègics de Calella que aporta directament gairebé el 45% de la riquesa de la ciutat i genera molts llocs de treball. Tots han coincidit que caldrà adoptar decisions valentes per rellançar la destinació i ajudar el sector.
Han participat en la trobada Sònia Hernández, presidenta de l'Associació Turística de Calella, i els membres de la junta Laura Janer, Isabel Mallol, Marta Hernando, Marta Pilar Valls. També hi eren Josep Villegas (hotels i càmpings), Marc Moreno (agències de viatges), Grace Livingston (Directora de l'Oficina de Turisme) i Ferran Muñoz (Project Manager de Calella Smart Tourism Destination).
El que sí que han coincidit és que en el cas del turisme –com en els altres sectors econòmics de Calella— caldrà un exercici d'unitat per abordar des del consens i la concertació les solucions que siguin necessàries.
De fet, aquesta tarda es torna a reunir la Junta de Portaveus municipal per fer el seguiment de les mesures que s'han pres des de l'Ajuntament per fer front al coronavirus. A la darrera reunió de la Junta (10 d'abril) es va decidir la creació de la Comissió de Treball Econòmica i Social de Recuperació de Calella on s'ha de posar damunt la taula totes les solucions de futur.
RAMADÀ. El 23 d'abril començarà el Ramadà que aquest any, a conseqüència de l'epidèmia de coronavirus COVID-19, veurà com se suspenen algunes de les seves activitats més tradicionals. El Comitè de Crisi ha decidit fer arribar a la comunitat musulmana de la ciutat un escrit recordant les limitacions que suposa la crisi sanitària actual. De fet, l'escrit és el resultat de l'aplicació del decret del govern espanyol sobre l'estat d'alarma i de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat que recomanen la supressió de tota activitat pública o col·lectiva als centres de culte.
L'escrit enviat a les comunitats musulmanes (en català i àrab) recorda que s'ha de mantenir el confinament. Això suposa que no es podran fer les trobades per realitzar l'àpat del vespre o l'iftar, per orar o recitar el Quran en grup (tant en centres de culte com en propietats privades, excepte en el mateix nucli familiar), o les passejades nocturnes per facilitar la digestió, entre d'altres.
POLICIA. Dilluns, la Policia de Calella va fer un total de 12 denúncies per incomplir les mesures que limiten els desplaçaments a causes totalment justificades. D'aquestes denúncies solament 1 era d'una persona de Calella, tota la resta és de persones de fora. Els controls policials també van aturar 152 vehicles. Fins ara, ja s'han posat 413 denúncies que tenen una possible de sanció de multes que van dels 601 als 30.000 €.
TELÈFONS DE SERVEI. Continuen actius els telèfons especials habilitats per a casos d'urgències o necessitat:
· 671 067 009 perquè les persones vulnerables es posin en contacte amb els serveis socials
· 661 026 296 per als voluntaris
· 900 900 120, 937 665 920 i el whatsapp 671 778 540 per a les víctimes de violència masclista. Funcionen les 24 hores.